Praktisk informasjon

Kjekt å vite om ditt opphold hos oss

Innsjekk mellom kl 14 - 20. Utsjekk før kl 12. Senere innsjekk må avtales minst 24 timer på forhånd.

UTLEIE HELE ÅRET
Våre mikrohytter er vinterisolerte og åpne for utleie hele året. Alle våre bygninger er selvsagt røykfrie. I sommermånedene juni, juli og august beregner vi samme sesongpris hver dag. Hos oss er det supert å være uansett årstid. Mikrohyttene ligger ca 3 kilometer inn i skogen. Om vinteren brøyter vi skogsveien ved ut og innsjekk. Husk gode vinterdekk og kjettinger i reserve hvis føret skulle tilsi det.

SENGEPLASSER
Mikrohytta Kronen (2 personer) har en 150cm bred dobbeltseng på hemsen. Steampunkhytta Dristig (2 personer) har en 120cm seng montert over døra. Merk! Her må du bruke en stige for å klatre opp i senga. Hobbithytta Torv (2-4 personer) har en 120cm bred sofaseng og en køyeseng på 90cm. Det er mulig å være 2 voksne og inntil 4 barn på Torv, eller 1-2 barn på Kronen i tillegg til de voksne. Skriv eventuelle ekstra barn i kommentarfeltet ved bestilling eller kontakt oss.

GLEM HYTTEVASK OG SENGETØY!
Når du leier hytte av oss er hyttevask (bestillinger fra 29.9.19) og lån av sengetøy obligatorisk og inkludert i prisen. For deg som gjest betyr det at du alltid vil komme til en hytte som er rengjort og sjekket av oss. Oppvasken og rydding av hytta og uteområdet tar du selv før avreise.

DEPOSITUM
Alle våre gjester må betale et depositum på NOK 1000,-. Depositumet må være betalt før innsjekk kan finne sted og senest kl 20.00 innsjekksdagen. Depositumet vippser du gebyrfritt til mobilnummer 47999666 (Per Inge Isaksen). Når depositum er betalt vil du motta en dørkode til hytta og fellesområdet Smia. Er vi tilstede og tar deg i mot kan det hende at du får dørkoden av oss direkte istedenfor.

LEIEBETINGELSER OG VILKÅR
Som gjest hos oss er du forpliktet til å gjøre deg kjent med og følge våre leiebetingelser og vilkår.

KJÆLEDYR
Kjæledyr er dessverre ikke tillatt verken i hyttene eller på området forøvrig. Unntaket er Border Collien vår Harley som er gårdshunden vår. Han løper fritt omkring og vil sannsynligvis ta deg i mot med hopp og sprell.

SOSIALT FELLESKJØKKEN
All matlaging foregår i Smia eller utendørs på bålpanne/peisovn. Smia er godt utstyrt med gassbluss til steking og koking samt stekepanner, kjeler, tallerkener, glass, kopper, bestikk etc. Mat og drikke samt krydder må du ta med selv. I Smia selger vi våre egne lokalproduserte mikrohyttepølser (bålpølser) og spekepølsa Mikrohyttesnabben.

TIPS! Ta med et vennepar eller to og lei flere hytter. Bruk Smia som felles base for kos, spill og matlagning.

VED, VANN OG STRØM
Ved til vedovnene som er på Kronen og på Torv samt strøm er inkludert i leieprisen. Ved for bruk i Smia, bålpanne eller utepeis kjøper du fra oss. Det er ikke tillatt å ta med eget brensel. Alle hyttene har innlagt strøm, men ikke vann. Du ankommer hytta til oppfyllte vannkanner og ferdig kløyvet ved i vedkurven. Ved utsjekk plikter du å kløyve ny ved til vedkurven og refylle vannkannene. Ved finner du i vedboden ved hytta og vannkannene fyller du opp på gården.

DETTE FINNER DU PÅ HYTTA
Dyner, puter og sengetøy. Pledd og/eller skinn for inne og utebruk. Utemøbler og bålpanne samt utepeis på Dristig (kun vinter). Servise, bestikk, vinopptrekker, toalettpapir, rengjøringsmidler, kluter og tørkehåndklær. Utedo og vedbod. Alle hyttene har et tekjøkken med kjøleskap og vannkoker samt alt du trenger for å ta oppvasken.

KJEKT Å TA MED
Husk fyrstikker, tennbriketter og telys samt tørkerull, våtservietter og antibac for personlig hygiene. (Alt dette finner du i kjektåhapakka under våre tilvalgspakker.) I høst/vintersesongen kan det være kjekt å ta med hodelykt, innetøfler eller ullsokker.

AKTIVITETER
På gården kan du skyte med profesjonelle luftvåpen, kaste med øks og skyte med piler på halmblink med vår kraftige recurve take down bue. Alt under kyndig veiledning. Kanskje en duell med kjæresten vekker konkurranseinstinktet ditt?

Du kan bade hele dagen på vår private strand. De tøffeste gjestene starter badesesongen allerede i påsken.

Vi har stødige Haslekanoer til utleie, samt et lite utvalg vester. Vi anbefaler alltid å ta med egen vest som er tilpasset din størrelse og vekt. Toke er et spennende vann å padle på med sine kanaler, øyer og viker.

I Toke kan du fiske ørret, røye, sik og abbor. Fiskekort bestiller du samtidig med ditt opphold eller ved insjekk.

På nabogården finner du en hjortepark. Ta med termosen og litt niste og kombiner skogsturen med en kikk på disse grasiøse hjortedyrene.

Den nedlagte Kragerøbanen passerer rett på utsiden av ranchen. Skinner og sviller er fjernet slik at det nå er enklere å spasere langs skinnegangen. Her vil du også måtte gå gjennom noen flotte tunneler.

På nettsiden til Visit Kragerø finner du alltid oppdatert informasjon om det som skjer i Kragerø, tips til turer og andre aktiviteter som passer for alle aldre.
Kragerø sentrum har trange handlegater, smug og skikkelig sørlandsidyll. De fleste restaurantene ligger langs vannet, og det er mange flotte butikker i det lille sentrum.
Har du tid bør du selvsagt ta ferja fra sentrum og ut til Jomfruland nasjonalpark der du kan gå på stier rundt hele øya. Er du så heldig å treffe på sykkelKnut kan du leie sykkel av han og kanskje får du en porsjon livsvisdom og kloke ord med på vegen ..

Vil du se flere bilder og lese om hva våre gjester synes om Mikrohyttene. Følg oss på Facebook og Instagram.